8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Online Satış

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri sert (dik) tutmasını sağlayıp tombul göstermek için yararlanılan, saten, dantel vebenzeri. atlaslardan (kumaşlardan) oluşturulan kız iç çamaşırına Sütyen denir.
 
 
 
Sutyen, kızlar tarafından göğüsleri örtmek, tutturmak ve dik tutmakta menfaatlenilen elbise. Genelde iç çamaşırı varsaymakla beraber özellikle giyenin vücut hatlarını belirlemesi sebebiyle temel bir giysi olaraktan da nitelendirilmektedir. 19. yy sonu ve yirmi. yüzyıl başlangıcında ilerletilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın derhal her mahalinde üst vücut parçası için en yaygın faydalanılan iç çamaşırıdır. sütyen günlük aktiviteler sırasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için sarf edilir spor Sütyeni gibi husisi Sütyenler spor anında çoksa destek saplamak maksatı ile tasarlanmıştır. Bir takım tüketiciler sütyen kullanmanın göğüsleri sonraki yaşamda sarkmadan koruyacağına inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Bayanlar eski devirlerden beri göğüsleri saklamak, desteklemek ve kaldırmak için türlü giysiler giymişlerdir. Milattan önce. 7. yy'la ilişkin bazı Minos fotoğraflarında bazı kadın atletlerin modern sütyen emsali elbiseler kullandığı izlenilmektedir. onaltı.yüzyıl daha sonrasında zengin kızların iç giyiminde en yaygın elbise göğüsleri üst kısma kaldıran Korse olmuştur. ondokuz . yüzyıl. bitiminde modacılar korseyi parçalara ayırarak daha fazla ergonomik bir vaziyete sağlamaya çaba harcamışlardır: alt beden için daraltıcı kuşak üslubu korseler ve üst beden için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan cihazlar. 1930 'lara değin en yaygın yapıma sirayet etmemesine rağmen modern sütyeni daha çok aşırı anımsatan giyecekler yirmi.yy başlarında açığa çıkmıştır. Bu devre ardında Sutyen korsenin durumunu almış ve üretim ve satışı ile milyon dolarlık 1 işletmecilik haline ulaşmıştır. zaman içinde sütyen işlevsellik gibi 1 moda faktörü durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Göğüsleri biçime sokmak ve güzel götürebilmek için öncelikle fazla güzel bir Sütyene gereksinim bulunmaktadır. Dantelli yada incecik askılı olanlar sahiden fazl kibar ve albenili; lakin onları has hallere saklı tutmakta fayda var. Sütyen tercih ederken ihtiyaçlarınızı ve sıhhatinizi dikkate alın. Spor yapıyorsanız, vibrasyon ve atlamalarda göğüslerinizin sallanmasını engel olacak koruyucu ve sıkı 1 sütyen kullanmalısınız. Gündelik olarak ise, çok gergin ve göğüsleri baskı altına alan sütyenler takmayın. İdeal olan, göğüslerinize eksiksiz geçen, pamuklu bezden üretilmiş sütyenlerdir; pamuklu bezler cildin nefes almasına yardımcı olur.
 
Sütyen ölçütünüz iki değerden oluşur. Beden ve cup (bone) ölçüsü. Gövde (beden) ölçüsü beden büyüklüğü ile ilgiliyken cup ölçütü meme boyutuyla alakadardır. Çoğunlukla göğüs boyutu ile vücut (beden) simetrik olduğundan, her numune için ferdi cuplar imal edilmez.
 
Sutyen ölçütleri - Sütyen Numaraları
 
Göğüs etrafınızın ölçütünü almak için mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine yuvarlak sarın. Mezuranın memelerin altından ve sırtınızda yassı, düz 1 çizgi meydana getirecek biçimde olmasına özen gösterin.
 
Örneğin çevre ölçünüz yetmişaltı ise kullanmanız gereken sütyen seksen vücut (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri beş cm’lik üniteler şeklinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde 1 üst beden elde edilmelidir.
 
Meme Altı etrafı
 
sütyen bedeni
 
yetmiş santimetre. ve altı
 
yetmiş
 
yetmişbir - 75 santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
yetmişaltı - 80 santimetre. arası
 
seksen
 
81 - seksenbeş santimetre.arası
 
85
 
86 - doksan cm arası
 
90
 
doksanbir - doksanbeş cm.arası
 
doksanbeş
 
96 - 100 santimetre. arası
 
100
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü sağlamak.
 
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kez memelerinizin ucundan (üstünden) geçecek biçimde çevreleyin. Oluşacak olan değer, birinci mertebede elde edilen meme altı etrafı değerinden daha aşırı bir boy olacaktır. Bu ayrım cup ölçütünü verir.
 
Fark
 
Cup ölçüsü
 
altı.beş cm’den küçükse
 
A
 
6.beş- onüç cm. arası
 
B
 
ondört - ondokuz .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .5- yirmialtı santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı cm’den büyükse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse meme altı çevrenizin yetmişüç santimetre, göğüs üstü çevrenizin 86 santimetre olduğunu olduğuna inanalım. İki ölçü arasındaki ayrım onbir cm olduğundan cup ölçütünüz B bulunmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz yetmişbeş B’dir. Eğer Sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Zaten hanımların fazla en büyük 1 çoğunluğu B cup ölçütünü giymektedir.
 
Tüm sütyenler cup gövdeli yapılmaz demiştik. B usual cup ölçüsü olarak kabul edilir ve sütyenler çoğunlukla B cup olarak imal edilir, şayet sütyende cup belirtilmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Zaten kızların çok çok büyük bir çoğunluğu B cup ölçütünü giymektedir.
 
İç giyimlerinin aşağı bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve system biçiminde tek parça olanları normal vücut (beden) ölçüleri ile bölümlenirler. Yani S ( little ), M ( method ), L ( large ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Numerik vücut (beden)
 
Harfsel gövde (beden)
 
34, otuzaltı
 
S
 
38, kırk
 
M
 
kırkiki, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder