8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Modanisa.com

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini dik tutup tombul göstermek için faydalanılan, saten, dantel vb. bezlerden oluşturulan kız iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kızlar tarafından kadın göğüslerini gizlemek, desteklemek ve düz tutmakta yararlanılan giyecek. Genelde iç çamaşırı kabul etmekle beraber bilhassa takanın vücut hatlarını tayin etmesi nedeniyle ana 1 elbise olaraktan da tanımlandırılmaktadır. ondokuz. yy sınırı ve yirmi. yüzyıl başında inkişaf ettirilerek korsenin görevini almıştır. Dünyanın derhal her mahalinde üst vücut parçası için en fazla kullanılan içliktir. sütyen günlük aktiviteler anında göğüsleri şekillendirmek ve desteklemek için giyilir spor Sütyeni gibi has Sütyenler egzersiz sırasında çoksa destek saplamak amacı ile tasarlanmıştır. Kimi kullanıcılar sütyen kullanmanın göğüsleri sonraki yaşamda sarkmadan koruyacağına inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Kadınlar eski zamanlardan beri göğüsleri kapamak, tutturmak ve dikdurdurmak için türlü giyecekler sarf etmişlerdir. MÖ. yedi. yüzyıla ait birtakım Minos fotoğraflarında bir takım kız sporcuların modern sütyen emsali kıyafetler kullandığı izlenilmektedir. onaltı.yy daha sonrasında mal sahibi kızların iç giyiminde en çok kullanılan elbise göğüsleri yukarı kaldıran Korse olmuştur. ondokuz . yüzyıl. bitiminde tasarımcılar korseyi parçalara bölerek daha çok ergonomik 1 hale sağlamaya çaba harcamışlardır: aşağı vücut için sıkıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan aygıtlar. bindokuzyüzotuz 'lara dek en çok kullanılan yapıma geçmemesine rağmen modern sütyeni daha fazla aşırı çağrıştıran elbiseler yirmi.yy başlarında meydana çıkmıştır. Bu periyot daha sonrasında Sutyen korsenin makamını elde etmiş ve üretim ve satımı ile milyon $'lık 1 işletmecilik durumuna gelmiştir. zaman içinde sütyen kullanışlılık kadar 1 moda faktörü durumuna de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Göğüsleri forma sokmak ve iyi götürebilmek için ilk olarak fazla güzel bir Sütyene lüzum vardır. Tenteneli veya incecik askılı olanlar gerçekten fazla hoş ve cazip; lakin onları özel vaziyetlere saklı tutmakta yarar var. Sütyen seçerken gereksinimlerinizi ve esenliğinizi hesaba katın. Spor yapıyorsanız, vibrasyon ve atlamalarda göğüslerinizin salınmasını önüne geçecel koruyucu ve gergin 1 sütyen takmalısınız. Günlük olarak ise, çok gergin ve göğüsleri baskı aşağısına alan sütyenler takmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize eksiksiz yerleşen, pamuklu kumaştan üretilmiş sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar derinin nefes elde etmesine muavin olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden oluşur. Beden ve cup (bone) ölçütü. Beden ölçüsü vücut büyüklüğü ile alakadarken cup ölçütü göğüs büyüklüğüyle alakadardır. Çoğunlukla meme büyüklüğü ile vücut (beden) simetrik olduğundan, her numune için ayrı cuplar üretilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Göğüs muhitinizin ölçütünü almak için mezurayı göğüslerinizin aşağısından göğüs kafesine daire şeklinde sarın. Mezuranın memelerin aşağısından ve sırtınızda yassı, yassı 1 çizgi oluşturacak şekilde olmasına ihtimam gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçütünüz 76 ise sarf etmeniz gereken sütyen seksen beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler halinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde 1 üst vücut (beden) temin edilmelidir.
 
Meme Altı etrafı
 
sütyen vücudu
 
70 cm. ve altı
 
70
 
yetmişbir - yetmişbeş santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
yetmişaltı - seksen cm. arası
 
seksen
 
81 - seksenbeş cm.arası
 
85
 
86 - doksan cm arası
 
90
 
doksanbir - doksanbeş santimetre.arası
 
doksanbeş
 
96 - yüz santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçütünü bulmak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan ön tarafa doğru, fakat bu defa göğüslerinizin ucundan (üstünden) geçecek tarzda kuşatın. Oluşacak olan değer, 1.ci basamakta sahip olunan göğüs altı etrafı değerinden daha fazla aşırı bir boy olacaktır. Bu ayrım cup ölçüsünü verir.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
6.beş cm’den küçükse
 
A
 
altı.beş- 13 santimetre. arası
 
B
 
14 - 19 .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .5- yirmialtı santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı santimetre’den genişse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse göğüs altı etrafınızın 73 santimetre, meme üstü muhitinizin seksenaltı cm olduğunu olduğuna inanalım. İki ölçü aralarındaki ayrım onbir cm var olduğundan cup ölçütünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçütünüz 75 B’dir. Şayet Sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olarak farz edilebilir. Doğrusu kadınların çok en büyük bir ekseriyeti B cup ölçüsünü giymektedir.
 
Tüm sütyenler cup vücutlu imal edilmez demiştik. B standard cup ölçütü olarak kabul edilir ve sütyenler çoğunlukla B cup olaraktan üretilir, şayet sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Zaten kadınların fazla çok büyük 1 çoğunluğu B cup ölçüsünü kullanmaktadır.
 
İç çamaşırlarının aşağı kısımları yani don (kilot) ya da stringler ve body tarzında tek lime olanları normal vücut (beden) ölçütleri ile sınıflanırlar. Yani S ( little ), M ( moderate ), L ( large ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Sayısal gövde (beden)
 
Harfsel vücut (beden)
 
34, 36
 
S
 
otuzsekiz, 40
 
M
 
kırkiki, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder