8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Markaları

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini dik tutmasını sağlayıp tombul belli olması için menfaatlenilen, atlas, dantel vebenzeri. kumaşlardan inşa edilen kız iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, bayanlar tarafından göğüsleri örtmek, tutturmak ve kaldırmakta kullanılan giyecek. Genelde iç çamaşırı sayılmakla beraber bilhassa giyenin vücut hatlarını belirlemesi nedeniyle ana bir giyecek olaraktan da vasıflandırılmaktadır. ondokuz. yy bitimi ve yirmi. yy başlangıcında inkişaf ettirilerek korsenin yerine geçmiştir. Yerkürenin hemen her noktasında üst vücut parçası için en çok yararlanılan iç elbisedir. sütyen gündelik organizasyonlar esnasında göğüsleri şekillendirmek ve desteklemek için kullanılır spor Sütyeni gibi özel Sütyenler egzersiz anında daha fazla destek saplamak amacı ile tasarlanmıştır. Bir takım tüketiciler sütyen kullanmanın göğüsleri ileriki ömürde sarkmadan himaye edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Bayanlar önceki devirlerden beri göğüsleri gizlemek, desteklemek ve kaldırmak için türlü elbiseler kullanmışlardır. Milattan önce. 7. yy'la ilişkin bir takım Minos fotoğraflarında kimi bayan sporcuların modern sütyen benzeri giysiler takındığı izlenilmektedir. 16.yy ardında variyetli kadınların iç giyiminde en çok kullanılan elbise göğüsleri üst kısma yükselten Korse olmuştur. 19 . yy. bitiminde desinatörler korseyi parçalara bölerek daha ergonomik 1 vaziyete getirmeye çaba sarfetmişlerdir: aşağı beden için daraltıcı kuşak tarzı korseler ve üst beden için göğüsleri omuza asan aletler. 1930 'lara dek yaygın yapıma sirayet etmemesine rağmen modern sütyeni daha fazla aşırı anımsatan giyecekler yirmi.yy başlarında açığa çıkmıştır. Bu periyot daha sonrasında Sutyen korsenin yerini kazanmış ve üretim ve satışı ile milyon $'lık 1 endüstri durumuna ulaşmıştır. zaman içerisinde sütyen kullanışlılık kadar 1 moda unsuru durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Göğüsleri şekle sokmak ve iyi götürebilmek için ilk olarak çok iyi 1 Sütyene lüzum bulunmaktadır. Dantelli veya incecik askılı olanlar sahiden çok hoş ve cazip; amma onları özel durumlara saklamak da yarar var. Sütyen tercih ederken ihtiyaçlarınızı ve sıhhatinizi dikkate alın. Spor yapıyorsanız, vibrasyon ve hoplamalarda göğüslerinizin sarkmasını önüne geçecel müdafaa ve gergin 1 sütyen takmalısınız. Gündelik olarak ise, fazl dar ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler takınmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize kusursuz geçen, pamuklu kumaştan imal edilmiş sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar tenin hava almasına yaver olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden meydana gelir. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Beden ölçütü vücut büyüklüğü ile ilgiliyken cup ölçütü göğüs boyutuyla alakadardır. Genellikle meme büyüklüğü ile gövde (beden) simetrik olduğundan, her örnek için ferdi cuplar imal edilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Göğüs muhitinizin ölçüsünü edinmek için mezurayı göğüslerinizin altından göğüs kafesine daire şeklinde dolayın. Mezuranın memelerin alt tarafından ve sırtınızda yassı, düz 1 hat oluşturacak tarzda geçmesine özen gösterin.
 
örneğin çevre ölçünüz yetmişaltı ise değerlendirmeniz gereken sütyen 80 vücut (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri beş santimetre’lik üniteler tarzında yükseldiğinden ana üniteyi aşan değerlerde bir üst vücut (beden) elde edilmelidir.
 
Göğüs Altı etrafı
 
sütyen bedeni
 
yetmiş cm. ve altı
 
70
 
yetmişbir - yetmişbeş santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
76 - seksen santimetre. arası
 
seksen
 
seksenbir - 85 cm.arası
 
85
 
seksenaltı - 90 santimetre arası
 
90
 
91 - doksanbeş santimetre.arası
 
95
 
doksanaltı - 100 santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü sağlamak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan ön tarafa doğru, fakat bu defa göğüslerinizin tarafından (yukarısından) geçecek şekilde kuşatın. Çıkacak olan değer, birinci basamakta edinilen meme altı çevresi değerinden daha çok fazla 1 boy olacaktır. Bu ayrım cup ölçütünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
6.5 santimetre’den azsa
 
A
 
6.beş- onüç santimetre. arası
 
B
 
ondört - 19 .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .5- 26 santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı santimetre’den büyükse
 
DD
 
örneğin göğüs altı çevrenizin yetmişüç cm, göğüs yüzeyi muhitinizin seksenaltı santimetre olduğunu varsayalım. 2 ölçü aralarındaki ayrım 11 cm bulunduğundan cup ölçütünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz yetmişbeş B’dir. Eğer Sütyende cup belirtilmemiş ise B olaraktan farz edilebilir. Esasen bayanların çok en büyük bir çoğunluğu B cup ölçüsünü giymektedir.
 
Bütün sütyenler cup vücutlu yapılmaz demiştik. B regular cup ölçüsü olaraktan kabullenilir ve sütyenler çoğunlukla B cup olaraktan üretimi yapılır, şayet sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Doğrusu hanımların fazla çok büyük bir çoğunluğu B cup ölçüsünü giymektedir.
 
İç çamaşırlarının aşağı kesimleri yani külot ya da stringler ve entire body biçiminde tek lime olanları standart vücut (beden) ölçütleri ile sınıflanırlar. Yani S ( small ), M ( channel ), L ( significant ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Sayısal vücut (beden)
 
Harfsel beden
 
34, 36
 
S
 
otuzsekiz, 40
 
M
 
kırkiki, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder